شروع رسمی بی برقی در ایران

شروع رسمی بی برقی در ایران آنی بازار: به گزارش آنی بازار، وزارت نیرو جدول نوبت خاموشی ها را منتشر نموده و بی برقی در تهران و دیگر شهرها رسما از امروز کلید می خورد.


به گزارش آنی بازار به نقل از خبر آنلاین، در صورتیکه مازوت سوزی در کلانشهرها همیشه در یک دهه اخیر از طرف مسئولان دولتی تکذیب می شد، اما مسعود پزشکیان، رییس جمهوری هفته گذشته فرمان داد تا مازوت سوزی در نیروگاه های اراک، کرج و اصفهان متوقف شود.
دلیل پزشکیان حفظ سلامت مردم اعلام و گفته شد که «قرار نیست تعدادی بمیرند تا ما برق داشته باشیم.»
مازوت یک نفت کوره سنگین باکیفیت پایین است که در نیروگاه های برخی کشورها استفاده می شود، به عبارتی دیگر مازوت یک محصول «روغن کثیف» درنظر گرفته می شود.
اما باید پرسید چه می شود که نیروگاه های کشور از چنین سوختی استفاده می کنند؟
استفاده از مازوت؛ اختیار یا اجبار؟ سهم گاز طبیعی از سبد انرژی در ایران بالاتر از ۷۰ درصد است، در صورتیکه ایالات متحده که اولین تولیدکننده گاز طبیعی در جهان است و بالاتر از ۲۳ درصد از کل تولید گاز جهان را در اختیار دارد، تنها ۲۴ درصد از سبد انرژی خودرا به گاز مختص کرده است.
همین طور حالا بالاتر از ۸۰ درصد تولید برق کشور وابسته به گاز است. در حقیقت به غیر از نیروگاه های برق آبی و تجدیدپذیر، سوخت ۸۶ درصد سایر نیروگاه های تولیدکننده برق به گاز وابسته است و بالاتر از ۱۰۱ نیروگاه که از گاز طبیعی استفاده می نمایند، برق همه صنایع را هم تامین می کنند.
گاز در تامین سوخت صنایع نیز نقش کلیدی دارد، بطوریکه اکنون بالاتر از ۹۰ درصد صنایع و نیروگاه ها وابسته به گاز هستند و بالاتر از ۳۰ هزار واحد صنعتی بزرگ و مهم کشور که ۹۰ درصد محصولات کشور را تولید می کنند، از گاز استفاده می نمایند.
اما کمبود گاز طبیعی در ایام سرد سال و اولویت وزارت نفت در گازرسانی پایدار به بخش خانگی و تجاری، سبب می شود حجم اختصاص گاز به عنوان سوخت پاک به نیروگاه ها و صنایع در این فصول محدود یا حتی قطع شود، به این علت هم آنها برای تولید خود مجبور به استفاده از سوخت های مایع(از جمله مازوت، نفت کوره و نفت گاز) هستند.
این در حالیست که طبق اعلام وزارت نفت، ایران در امسال روزانه حدود ۳۰۰ میلیون مترمکعب ناترازی گاز دارد.(این مقدار در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب در روز بود.)
دردِ بی درمانِ کمبود گاز یا سیاستگذاری غلط؟ از جانب دیگر، طی چند سال اخیر خبرهای مختلفی از افت فشار گاز از میدان مشترک پارس جنوبی و دیگر میادین گازی ایران به گوش می رسد که نشان میدهد اگر چاره ای اساسی اندیشیده نشود، این ناترازی همچنان روندی افزایشی خواهد داشت.
شاید ساده ترین اقدام، اجرای طرح های بهینه سازی مصرف انرژی و فرهنگ سازی آن باشد که نیاز به مدت زمان بیشتری برای کسب نتیجه دارد.
هر از گاهی هم پیشنهادهایی درباره ی اعمال سیاست های قیمتی و افزایش نرخ گازبها مطرح می شود که باتوجه به شرایط سخت اقتصادی موجود کشور، تا حالا مورد توجه و بررسی قرار نگرفته است.
به هر حال واقعیت این است که با سیاست بلندمدت حاکمیتی برای گازرسانی به قریب به اتفاق شهرها و روستاهای کشور بعد از انقلاب اسلامی و درحالی که ایران هم دومین دارنده ذخایر گازی دنیاست، حالا چاره ای جز اعمال سیاست های جدید مانند استفاده از دیگر انرژی ها و تنوع بخشی به سبد سوخت کشور نیست.


بدین سان با توسعه بخش های فعال در انرژی کشور، وزارت نیرو هم می تواند از انرژی هسته ای، انرژی های تجدیدپذیر، برق آبی و … برای تولید برق پایدار در همه فصل های سال بهره ببرد.
در جدول زیر به خوبی مشاهده می کنید که سهم گاز طبیعی در تولید برق کشور بطور عجیبی نسبت به دیگر کشورهای جهان بیشتر است و در همین رابطه نیاز مبرم به بهره مندی از دیگر انرژی ها در کشور مشهود است.
۲۲۳۲۲۳



منبع:

1403/08/21
09:46:31
5.0 از 5
243
تگهای خبر: اقتصاد , تجاری , تولید , تولیدكننده
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش