وجود 6 هزار طرح نیمه تمام با 60 درصد پیشرفت فیزیکی در کشور

وجود 6 هزار طرح نیمه تمام با 60 درصد پیشرفت فیزیکی در کشور آنی بازار: رییس موسسه مطالعات و پژوهش های تجاری اظهار داشت: بیش از شش هزار طرح نیمه تمام (صنعتی، معدنی و تجاری) با بالای شصت درصد پیشرفت فیزیکی در استانهای کشور وجود دارد که بیش از 280 هزار شغل مستقیم ایجاد خواهدنمود


احمد تشکینی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اظهار داشت:   آمایش سرزمین به مفهوم بهره برداری بهینه از امکانات در امتداد بهبود وضعیت مادی و معنوی در قلمرو جغرافیایی خاص است.
وی با اعلان اینکه شناسایی ظرفیت های سرمایه گذاری به تفکیک شهرستان ها کشور با رویکرد آمایش در دستور کار وزارت صمت قرار گرفته است، اضافه کرد: در این طرح مزیت های فضای طبیعی، اجتماعی و  اقتصادی ساماندهی و نظام بخشی می شود. این کار با هدف ایجاد رابطه منطقی بین توزیع جمعیت و انجام فعالیت ها در پهنه سرزمین باتوجه به خاصیت های فضایی مناطق است. 
رئیس موسسه مطالعات و پژوهش های تجاری وزارت صمت آمایش را بهترین نوع توزیع جغرافیایی کارهای اقتصادی باتوجه به منابع طبیعی و انسانی دانست و اظهار داشت: در یک توزیع اولیه جغرافیایی (یا به اصطلاح در یک سازماندهی فضایی) دو نکته عمده وجود دارد اول توزیع جمعیت و دوم مفهوم (بهترین) باتوجه به هزینه و فایده اجتماعی و در نظر گرفتن نظرات و تحلیل های مربوطه بدین سبب منظور از آمایش سرزمین رسیدن به بهترین توزیع جمعیت و فعالیت است. 
تشکینی ضمن تاکید بر آنکه اولویت اصلی تکمیل طرح های نیمه تمام است، اضافه کرد: اولویت اول و اصلی بر تکمیل طرح های نیمه تمام استوار است چون این طرح ها منجر به حبس منابع مالی و سرمایه و همین طور گاهی ناامیدی مردم شهرستان های مختلف (بدلیل طولانی شدن پروسه بهره برداری) شده است. 
وی گفت: بعنوان مثال در استانهای کشور بیش از 6 هزار طرح نیمه تمام (صنعتی، معدنی و تجاری)  بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی وجود دارد که بیش از 280 هزار شغل مستقیم ایجاد خواهدنمود. 
تشکینی اظهار داشت: در استانهای آذربایجان شرقی 970، اردبیل 200، بوشهر 75، کهگیلویه و بویراحمد 190 و کرمانشاه 160 طرح بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی وجود دارد 
رئیس موسسه مطالعات و پژوهش های تجاری آمایش سرزمین را تنظیم رابطه بین انسان، فضا و فعالیت معرفی نمود و چهار خاصیت اساسی آمایش را بیان کرد و اظهار داشت: اول جامع نگری (جامعیت برنامه های اساسی توسعه)، دوم کل گرایی، سوم دورنگری و چهارم برنامه ریزی جغرافیایی و فضایی از خاصیت های آمایش سرزمین است.
وی اضافه کرد: بر این اساس می توان وظایف و شمول آمایش سرزمین را شامل مرجعی برای تنظیم دیدگاه دراز مدت توسعه، ارائه استراتژهای توسع اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، فضایی، محیطی، کان یابی برای کارهای مشخص، فعالیت  یابی برای مکان مشخص، ارائه استراتژی کلی توزیع جمعیت و فعالیت در سرزمین، ارائه الگوی توسعه فضایی - الگوی اسکان جمعیت، ارائه نظم مدیریت سرزمین و صیانت از محیط زیست برشمرد.
وی درباب با اهمیت ترین اهداف اصلی آمایش سرزمینی اظهار داشت: اهداف اصلی که آمایش سرزمین دنبال می کند شامل توزیع بهتر و هماهنگ فعالیت ها و فضاها و تناسب با خاصیت ها و شرایط محیطی استقرار مستمر جمعیت در حد تناسب خود در بهینه سرزمینی، جلوگیری از جابه جایی و تمرکز نامناسب جمعیت ها، بکارگیری تدابیر لازم در تثبیت جغرافیایی جمعیت های مهاجر و اصلاح و بهسازی و بازسازی مکان های نامطلوب است.
 
 


1401/03/20
14:18:39
5.0 از 5
461
تگهای خبر: اقتصاد , بازرگانی , تجاری , سازمان
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش