كرونا چه مشاغلی را بیشتر تهدید می كند؟

كرونا چه مشاغلی را بیشتر تهدید می كند؟ آنی بازار: این روزها كادر درمانی بیمارستان ها، بیشتر از هر شغل دیگری در معرض خطر كرونا هستند. اما آرایشگرها، بانكداران، كارگران ساختمانی و نگهبان های اماكن شلوغ، فروشندگان، رانندگان تاكسی و... نیز در معرض تهدید قرار دارند.


«تمام كادر درمان بدون تجهیزات كامل در دل حادثه هستند» این جمله مرد پرستاری در یكی از مراكز آموزشی درمانی بیمارستانی دولتی است. او درباره وضعیت كاری این روزهای شان، می گوید: « تمام مرخصی ها لغو شده. وسایل محافظ شخصی خیلی كم هستند. برای گرفتن ماسك ساده كاغذی باید منتظر بود.»
این پرستار ادامه می دهد: «محلول شست وشوی دست(هندراب) به شدت كمیاب و سهمیه بندی شده. بسیاری از پزشك ها برای شرح حال گرفتن از بیمارها خودشان نمی آیند، انترن ها و رزیدنت ها را می فرستند. برخی از پزشك ها هم هستند كه خودشان برای خودشان وسایل محافظ فردی گرفته و به بیمارستان آورده اند.»
پزشكان، پرستاران و اعضای كادر درمانی، بیشتر از تمام مشاغل دیگر در معرض خطر كرونا هستند. تا كنون گزارش های تایید شده ای نیز از ابتلای آنها اعلام شده است. حتی «محمدرضا قدیر» رئیس دانشگاه علوم پزشكی قم نیز روز گذشته به سبب تماس مكرر با بیماران دارای كرونا قرنطینه شد. نرجس خانعلی زاده، پرستار ۲۵ ساله ای نیز شب گذشته بر اثر ویروس كرونا از دنیا رفت. یكی از دوستان او می گوید: «باورم نمی گردد. همین روز گذشته با من تماس گرفت و اظهار داشت كه خیلی مراقب باش، این ویروس خیلی خطرناكست. نرجس فداكاری كرد.»
با این وجود، خیلی از پرستاران از نبود امكانات و تجهیزات مراقبت شخصی گلایه دارند. پرستاری در یكی از بیمارستان های دولتی می گوید: «دیروز یكی از پرستاران بخش آی سی یو در اعتراض به كمبود پكیج حفاظت فردی استعفا داد. دو نفر هم شیفت را ترك كردند. همه به آنها حق می دهند اما هنوز دارند كار می كنند. گویا باید به همین ماسك و دستكش اكتفا نماییم.»
اما پرستاری دیگر كه در بیمارستان مسیح دانشوری خدمت می كند، می گوید: «ما همه امكانات حفاظتی به اندازه كافی داریم. روزهای سختی است ولی ما وظایف زیادی داریم كه برای آن سوگند خورده ایم. در معرض خطر هستیم اما باید وظیفه مان را انجام دهیم. این را كه می گویند تجهیزات نیست، من قبول ندارم.» پرستاری نیز عكس زیر را از خودش در توییتر منتشر نموده و در شرح آن نوشته است: «شما فقط از كرونا اسم و جوك می خونین. من این شكلی میرم بالای سر موارد مشكوك به كرونا. حق اعتراض هم ندارم. من یه پرستارم كه با هزار تا مشكل كاری و زندگی شخصی، ۸ ماهه كه اضافه كارم رو هم نگرفتم.»



كارگران ساختمانی
در یكی از محلات غرب تهران، مجموعه برج های ۸۰۰ واحدی در حال تكمیل ساخت است. كارگران آن با تمام ظرفیت كار می كنند و در محوطه آن، چند ماشین سنگین مشغول ساخت فضای سبز هستند. چهره های كارگران نشان میدهد كه از شهرهای مختلف كشور و از كشور همسایه در یك محیط دور هم جمع شده اند. هیچ كدام از آنها نه ماسكی به صورت دارند و نه هیچ سفارش بهداشتی دیگری را رعایت می كنند. سازنده برج، با بنز خوش رنگی مشغول بازدید از پروژه اش است و به خریداری كه حاضر نمی گردد با او دست بدهد، می گوید: «آقا این حرف ها را جدی نگیرید. كرونا چیزی نیست، این ها شلوغش كرده اند. این همه سر و صدا می كنند تا دارو بفروشند. من نه كارم را تعطیل می كنم و نه برای كارگرها ماسك تهیه می كنم.» این سازنده، باید ۸۰۰ واحد پیش فروش شده را تا آخر اردیبهشت ماه به صاحبانش تحویل دهد و در هیچ شرایطی حاضر نیست كه كار را به وقفه اندازد.
كارگران ساختمانی، صاحبان یكی از شغل هایی هستند كه در معرض بیشترین خطر انتقال كرونا قرار دارند. هر كدام از آنها نیز به شهرهای مختلفی رفت وآمد دارند.
ساختمان سازی در شرق تهران كه مشغول ساخت ساختمانی ۷ طبقه است، می گوید: «نمی توانم كار را عقب بیندازم. اما راستش ترسیده ام. شاید با خریداران صحبت كنم و كارگرها را تعطیل كنم. روز گذشته سر ساختمان بودم و با همه كارگرها در ارتباط بودم، امروز یكی از آنها زنگ زده و می گوید كه تب و لرز شدید و بدن درد دارد، نمی تواند سر كار بیاید. همان دو دقیقه پشت تلفن هم سرفه های بدی می كرد. نشانه كروناست دیگر، نه؟»
آرایشگرها
«به دلیل شیوع بیماری كرونا و حفظ سلامتی شما و پرسنل، سالن تا روز چهارشنبه ۷ اسفندماه تعطیلست.» این پیامی است كه یكی از سالن های آرایش و زیبایی معروف شمال تهران در صفحه اینستاگرامی خود گذاشته است.
زن میان سالی كه در این سالن مشغول كار است و خدمات ناخن انجام می دهد، می گوید: «كاری كه من انجام می دهم، مدام با دست مشتری ها تماس دارم و در فاصله نزدیك به هم می نشینیم. همیشه و قبل از این ماجرای كرونا هم دستكش لاتكس دستم می كردم، اما الان واقعا ترسناك است. آدم نمی داند هر مشتری كه می آید، كجا بوده و با چه كسی تماس داشته است. دم عید هم هست، تعداد مشتری ها زیاد است.»
اما دختر جوانی كه در این سالن خدمات رنگ مو انجام می دهد، می گوید: «من مشتری هایم خیلی زیاد هستند. دم عید هم كه زمان اصلی كار ماست. من خودم حداقل روزی برای سه نفر كار رنگ و لایت انجام می دهم. ضرر هنگفتی می نماییم. بعید می دانم كه هفته های آینده این تعطیلی ادامه داشته باشد. می دانم شغل مان زیاد در معرض خطر است اما با رعایت سفارش ها، فكر نمی كنم مشكلی پیش آید.»
اما سالن دیگری در غرب تهران، در صفحه اینستاگرامی خود فیلم هایی از ضدعفونی و استریل كردن تمام سالن و لوازم آرایشگاهی منتشر نموده است. خانم میان سالی كه در این سالن خدمات ناخن انجام می دهد، می گوید: «نه اینكه از كرونا نترسیم، اما آنقدرها هم نمی ترسیم! هركدام مان هزار جور مشكل داریم، نمی توانیم كار را را تعطیل نماییم. مدام در حال ضدعفونی و استریل وسایلمان هستیم. با ماسك و دستكش كار می نماییم. حواس مان هم به علایم مشتری ها، خیلی جمع است.»
صاحبان مشاغل آرایشگاهی، در بین مشاغلی جای می گیرند كه در معرض بیشترین خطر مبتلاشدن به ویروس كرونا قرار دارند. هر سالنی نیز راهكار متفاوتی را بهره برده است. اما بررسی های میدانی نشان میدهد كه بیشتر سالن ها از تعطیلی اجتناب كرده اند و كارمندان آنها با رعایت تمام نكات بهداشتی و با وسواس بهداشتی، كار روزمره شان را ادامه می دهند.


بانكداران
تمام مشاغلی كه با ارباب رجوع سر و كار دارند، در معرض خطر كرونا هستند. بانكداران نیز یكی دیگر از این صاحبان مشاغل هستند.
مردی كه در یكی از شعبه های بانك ملت كار می كند، می گوید: «از روز شنبه، تعداد مراجعان حضوری كمتر شده اما باز هم مراجعه به ما خیلی زیاد است. نه اینكه بگویم نمی ترسیم، اما دستكش و ماسك كافی در اختیار داریم و هر روز به همین شكل كار می نماییم. میزهایمان هم مدام ضدعفونی می شود.»
خانمی نیز كه در یكی از شعبه های بانك پارسیان كار می كند، می گوید: «سعی می نماییم كمترین تماس را با مراجعان داشته باشیم. بازگشت مردم نیز كمتر شده است.
در یكی از شعب بانك ملی، تعداد زیادی از مراجعان منتظر هستند؛ فقط یك باجه از چهار باجه كار می كند؛ زن جوانی كه از انتظارِ بیش از اندازه، خسته شده است، دست به گلایه می زند كه چرا باجه های بیشتری را فعال نمی كنید؛ تحویلدار بانك همانطور كه بدون دستكش و ماسك، پول می شمارد می گوید دو نفر از همكارانمان كرونا گرفته اند و مرخصی هستند.
یك نفر از مشتریان خطاب به كارمند بانك می گوید «شما چرا نكات بهداشتی را رعایت نمی كنید؟ اینطور پیش برود شما هم فردا پس فردا كرونا می گیرید»؛ كارمند بانك همانطور كه مشغول كار است، می گوید: «با دستكش هم نمی شه پول شمرد؛ همین الان هم مردم شاكی هستند، اگر كندتر كار نماییم كه دیگه هیچی».
نگهبان های اماكن شلوغ
نگهبان مقابل در ورودی باشگاه ورزشی انقلاب، با ماسك و دستكش كارت های ورودی اعضا را از پنجره ماشین ها از آنها می گیرد و ورودشان را ثبت می كند. این نگهبان می گوید: «از شنبه تا به امروز كه وضعیت كرونا وخیم شده، من اصلا ندیده ام كه كسی دستكش دستش باشد. فقط بعضی ها به صورت شان ماسك می زنند. در هر یك ساعت، من از بیشتر از ۴۰ نفر كارت می گیرم و در كارتخوان می كشم. نه من، همه نگهبان هایی كه با مردم سر و كار دارند، می ترسند. فكر می كنم این دستكش كه مجموعه استفاده آنرا الزامی كرده، كمك بزرگی باشد».


رانندگان تاكسی
راننده یكی از تاكسی های اینترنتی، با وسواس مسافری را كه در حال سوار شدن است، نگاه می كند. مسافر عطسه كوتاهی می كند و راننده با چهره ای مضطرب، ماسك را روی صورت خود مرتب می كند. او می گوید: «سعی می كنم كمتر كار كنم، اما زندگی خرج دارد. نمی گردد هیچ كاری نكرد. مسافرها بیشتر خودشان رعایت می كنند، اما آدم نمی داند كه از ماسك دارها بترسد و با خودش فكر كند كه شاید مریض هستند، یا از آن هایی كه ماسك نزده اند.»
در مركز شهر، پیرمردی با ماسك و دستكش لاتكس كنار سمند زرد رنگش ایستاده و منتظر پر شدن جای دو مسافر خالی است، تا به راه افتد. او می گوید: «ما راننده تاكسی ها كه همیشه در اوج بیماری و آلودگی هستیم. فقط مربوط به الان نیست. مگر آلودگی هوا كم داریم؟ كم رفقایمان را به خاطر آلودگی هوا از دست نداده ایم. كرونا هم مثل همه چیزهای دیگر كه بیشتر از همه زورش به ما می رسد.»
دو مسافر جدید با ماسك سوار می شوند و راننده در حال سوار شدن می گوید: «مردم خودشان رعایت می كنند. من هم مدام فرمان را ضدعفونی می كنم.»


بازاری ها
مزون لباسی در شمال تهران، فیلم های كوتاهی از نحوه ورود به مزون در اینستاگرام خود منتشر نموده است تا خیال مشتری هایش را راحت كند. زنی پشت یك میز نشسته و دستگاه تب سنج دارد. تب هركسی را كه وارد می شود كنترل می كند و پس از استفاده از مواد ضدعفونی دست و ماسك، اجازه ورود می دهد. صاحب مزون می گوید: «هر روز همه جا را ضدعفونی می نماییم و كاملا مراقبت می نماییم تا خیال مشتری ها راحت باشد. خیال خودمان بیشتر. تعداد مشتری های ما خیلی زیاد است و از همه جا هم می آیند. ویروس برای ما خیلی خطرناكست اما همه تلاش مان را می نماییم. نمی توانیم كار و زندگی مان را تعطیل نماییم.»
فروشنده ای كه در فروشگاه لباسی در غرب تهران فعالیت می كند، می گوید: «مشتری هایمان نسبت به ده روز پیش خیلی كمتر شده اما همین تعدادی هم كه هر روز وارد فروشگاه می شوند، واقعا می ترسم.»
خانمی نیز كه در یكی از فروشگاه های زنجیره ای كار می كند، می گوید: «این چند روز مردم برای خرید هم هول شده بودند و ازدحام خیلی زیاد بود. واقعا می ترسیدیم. ولی خب چه كار كنیم؟ نمی توانیم سر كار نیاییم. ماسك و دستكش داریم، ولی مگر چقدر می تواند در طول روز با این همه هجوم مردم، از ما مراقبت كند؟»
به قول «ایرج حریرچی» معاون كل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی - كه شب گذشته با انتشار تصویری از ابتلای خود به بیماری كرونا آگاهی داده است - «این ویروس دموكرات است و مسوول و غیرمسوول نمی شناسد» اما بعضی شغل ها را بیشتر تهدید می كند. پزشكان، پرستاران، بانكداران، كارگران ساختمانی، آرایشگران، نگهبانان اماكن شلوغ، فروشندگان،



منبع:

1398/12/08
10:18:04
5.0 از 5
3796
تگهای خبر: آموزش , بازار , بانك , خدمات
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش