حال ناخوش سیب زمینی كاران قصرشیرین

حال ناخوش سیب زمینی كاران قصرشیرین آنی بازار: قصرشیرین - فصل برداشت محصولات زراعی و باغی برای همه كشاورزانی كه حاصل دسترنج چندین ماهه خویش را به فروش می رسانند، بسیار خوشایند است اما این روزها سیب زمینی كاران قصرشیرین به علت افت بهای این محصول حال ناخوشی دارند.


به گزارش آنی بازار به نقل از ایرنا، برای تولید یك محصول زراعی هزینه های بسیاری برای خرید، تامین بذر، كود و سم صرف می گردد و خوش شانسی كشاورز زمانی است كه آن محصول با خرید تضمینی و یا تامین بازار مصرف با بهایی مناسب به فروش برسد.
آن روی سكه یعنی بدشانسی یك كشاورز زمانی است محصولی كه با چندین ماه زحمت و هزینه های بسیار به عمل آمده، روی دست كشاورز باد كند و این، حكایت این روزهای سیب زمینی كاران قصرشیرین است.
در شهرستان قصرشیرین هم اكنون حدود 170 كشاورز سیب زمینی كار منتظرند تا محصول خویش را كه در مجموع بیش از 12 هزار تن است با قیمتی مناسب به فروش برسانند، اما دمای بسیار بالا و گرم شدن هوا و افت بهای محصول، سبب شده تا كشاورز به هر طریقی شده حتی با پایین ترین قیمت، محصول خویش را به دست خریدار برساند.
نبود انبارهای مناسب و سردخانه برای نگهداری محصولات كشاورزی همچون سیب زمینی هم از دیگر مشكلاتی است كه كشاورز را واردار می كند تا با هر قیمتی هرچه سریعتر محصول خویش را به فروش برساند و پایین ترین نرخ محصول را بر خراب شدن آن به علت گرما و دمای بالای هوا ترجیح دهد.
اكنون قیمت هر كیلوگرم سیب زمینی در بازار 15 تا 25 هزار ریال است در حالیكه سیب زمینی كاران محصول خویش را با قیمت هركیلوگرم چهار یا پنج هزار ریال، در مزارع می فروشند كه نقش دلالان را در این بین نباید نادیده گرفت.
یكی از سیب زمینی كاران قصرشیرینی اظهار داشت: تنها دارایی من 2 هكتار زمین كشاورزی است كه امسال آن را به كشت سیب زمینی اختصاص داده ام.
م. مرادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه كرد: قیمت تولید هركیلوگرم محصول سیب زمینی برای من بیش از 30 هزار ریال به اتمام رسید اما اكنون مجبورم آن را با قیمت هركیلوگرم پنج هزار ریال به فروش برسانم كه این صدمه جدی به من و خانواده ام وارد كرده است.
وی با ابراز ناراحتی از این وضعیت، خواهان حمایت بیشتر مسئولان از كشاورزان سیب زمینی كار شد و اظهار داشت: در شهرستان گرمسیری قصرشیرین یك سردخانه یا انبار مناسبی هم وجود ندارد تا محصول را به آنجا منتقل نماییم تا با بهبود شرایط، آن را با قیمت متعادلی كه زحمات ما هم بر باد نرود به فروش برسانیم.
دیگر سیب زمینی كار قصرشیرینی تصریح كرد: من روزانه هزینه بسیار زیادی را بابت دستمزد كارگرانی كه برای برداشت محصول در زمین من مشغولند پرداخت می كنم و با عنایت به پایین بودن قیمت محصول سیب زمینی، تنها از زحمات چندین ماهه خود نصف هزینه های كاشت و تولید به دستم می رسد و این عادلانه نیست.
ع. حسینی، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، خرید تضمینی محصول سیب زمینی را راهی برای جلوگیری از متضرر شدن كشاورزان قصرشیرین توصیف كرد.
دیگر كشاورز سیب زمینی كار قصرشیرینی هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه كرد: وجود قوانین دست و پاگیر بانك ها در عرضه تسهیلات برای خرید ادوات كشاورزی به منظور كاشت و برداشت مكانیزه، مطلوب نبودن خسارت بیمه محصولات كشاورزی، كمبود حمایت مسئولان از صادرات محصول به عراق، كمبود تجهیزات صنعت كشاورزی و بالا بودن هزینه های حمل محصول به دیگر نقاط از دیگر مشكلاتی است كه سیب زمینی كاران را متضرر كرده است.
ب. محمودیان، ادامه داد: زیرساخت های كشور عراق هم اكنون آماده نیست و نیازمند محصولات كشورهای همسایه است اما ما به جای صادرات محصول، صنعت كشاورزی را صادر می نماییم كه همین امر سبب شد تا كشور همسایه در شرایطی كه محصولات ما به ثمر می رسد از خرید و ورود محصولات به كشورش جلوگیری كند و در این شرایط، ترجیح می دهد محصولات داخلی خویش را مصرف كند.
نبود صنایع تبدیلی هم دیگر مشكلی است كه كشاورزان و باغداران را متضر رمی كند زیرا در صورت تولید صنایع تبدیلی می توان سیب زمینی را به شكل های دیگر به فروش رساند و این مستلزم حمایت مسئولان و تشویق و ترغیب سرمایه گذاران بخش خصوصی است.

** تولید 12 هزار و 360 تن محصول سیب زمینی در قصرشیرین
مدیر جهاد كشاورزی قصرشیرین از آغاز برداشت سیب زمینی از سطح 618 هكتار از مزارع این شهرستان اطلاع داد.
مراد محمودیان فر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه كرد: میانگین برداشت سیب زمینی در هر هكتار 20 تن است كه پیش بینی می گردد در مجموع 12 هزار و 360 تن محصول از مزارع زیركشت این محصول برداشت شود.
وی با اشاره به اینكه هم اكنون 170 كشاورز در قصرشیرین در زمینه كاشت و برداشت سیب زمینی فعالیت دارند، ' آریندا، سانتا، مارفونا و برون' را ازجمله ارقام كشت شده این محصول در این شهرستان مرزی و گرمسیری بیان كرد.
وی اظهار داشت: در قصرشیرین متاسفانه انبار و سردخانه ذخیره محصولات كشاورزی وجود ندارد و این از مشكلاتی است كه در جهت ذخیره سازی محصولات كشاورزی و باغی با آن روبرو هستیم.
وی، مهمترین مشكل سیب زمینی كاران قصرشیرین را نبود سردخانه و انبار نگهداری محصولات و جلوگیری از صادرات محصول سیب زمینی از جانب دولت عراق اعلام نمود.
محمودیان فر اظهار داشت كه در صورت فراهم شدن شرایط صادرات محصول سیب زمینی، از كشاورزان پشیتبانی لازم خواهد شد تا با تولید بازار فروش خارجی این محصول، دست دلالان و سودجویان كوتاه شود.
عملیات برداشت محصول سیب زمینی در قصرشیرین از اواخر اردیبهشت شروع شده و تا آخر خرداد ادامه خواهد داشت.
سیب زمینی یكی از محصولات كشاورزی است كه در صورت مساعد بودن شرایط محیطی در هوای آزاد و در فصل بهار كشت می گردد.
یكی از راهكارهای تولید و توسعه اشتغال پایدار، توجه به صنعت كشاورزی بخصوص در مناطق محروم و كمتر توسعه یافته است و شهرستان مرزی قصرشیرین به واسطه در اختیار داشتن زمین های كشاورزی و منابع آبی فراوان و برخورداری از 2 مرز رسمی پرویزخان و خسروی، در صورت توجه و اهتمام بیشتر مسئولان می تواند به قطب تولید محصولات كشاورزی كشور تبدیل گردد.
ایجاد اشتغال پایدار در قصرشیرین، علاوه بر تولید امنیت پایدار در نواری مرزی، در جلوگیری از مهاجرت روستاییان به مناطق شهری و بهبود وضعیت اقتصادی خانوارها بسیار موثر است.
امید است دولتمردان با اتخاذ راهكار درست و اصولی، شرایطی را فراهم نمایند تا با احداث سردخانه، صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات و حذف واسطه گری، كشاورزان محصولات تولیدی خویش را با خیال آسوده به فروش برسانند.
قصرشیرین در غرب كرمانشاه با 27 هزار تن جمعیت، دارای 30 هزار هكتار اراضی كشاورزی و باغی است.
7079/3012/8066
گزارش از نازنین باباخانی


1397/03/12
13:58:44
5.0 از 5
4717
تگهای خبر: بازار , تولید , خرید , فروش
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش