به گزارش آنی بازار به نقل از مهر، این ارزیابی كه از سوی مؤسسه سرمایه گذاری گاست(Gust) انجام شده، با بررسی شتاب دهنده های مختلف و میزان سرمایه گذاری هر كدام روی استارت آپ ها ارزیابی خود را اعلام كرده است. گاست در بیش از ۱۵۰ كشور فعالیت دارد و بیش از ۵۰۰ هزار استارت آپ با بیش از ۴۵ هزار سرمایه گذار در قالب ۱۵۰۰ شركت سرمایه گذاری از زیرساخت های گاست استفاده كرده اند.
به گزارش گاست، در سال ۲۰۱۶ حدود ۷ میلیون و ۵۸۷ هزار و ۷۳۸ دلار برای ۱۱۷۲ استارت آپ توسط ۵۱ شتاب دهنده در منطقه «MENA» سرمایه گذاری شده و ایران با ۲۰ شتاب دهنده و ۱۶۰ هزار دلار یكی از ۱۰ كشور برتر در این منطقه شناخته شده است.
به گزارش گاست، ۵۴.۷٪ از شتاب دهنده ها در این منطقه ادعا می كنند كه سرمایه گذاری های سودآوری انجام داده اند. این رقم كمی بیش از سال ۲۰۱۵ است و نشان گر رشد این شتاب دهنده ها طی یك سال اخیر بوده است.
۶۴.۲ درصد از شتاب دهنده های منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به طور كامل توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری می شوند و ۲۲.۶ درصد از استارت آپ های با تركیبی از سرمایه دولتی و خصوصی شكل می گیرند. گاست معتقد است این تركیب نشان می دهد دولت ها نیز در این منطقه برای ورود به سرمایه گذاری خطرپذیر اشتیاق دارند.
طبق این گزارش، آواتك با ۲۰ استارت آپ، یكی از ۲۰ شتاب دهنده برتر منطقه است. البته در صدر این رتبه بندی شتاب دهنده Etohum تركیه با ۱۶۵ استارت آپ فعال قرار دارد. در بازار خاورمیانه تجارت الكترونیك و نرم افزارهای ارائه خدمات (SAAS) با ۶۱ درصد، و سلامت و آموزش به عنوان بازارهای پرتقاضا شناخته شده اند.
شتاب دهنده آواتك با ۱۵۰ مربی، سه هزار تیم بررسی شده و ۴۳ استارت آپ راه اندازی شده یكی از اولین شتاب دهنده های ایران است كه از مهرماه ۱۳۹۳ فعالیت خود را آغاز كرده و هر سال دو دوره شتاب دهی ۶ ماهه را برگزاری می كند.
در این گزارش آواتك در كنار شتاب دهنده های گازااسكای گیكز، هك كوارترز، و نوما كه در زمینه نوآوری سازمانی و تنظیم فعالیت خود با شركت ها بزرگ در منطقه پیشرو هستند، قرار گرفته است.